Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cícer v omáčke zo syra s modrou plesňou

štvrtok 22. januára 2015

Cícer v omáčke zo syra s modrou plesňou

Pôvodne som si nemyslela, že by som tento nerecept publikovala, ale presvedčila ma spolubývajúca. Keď som dnes pripravovala tento rýchloobed, zreferovala mi, že je to super nápad a jej by táto kombinácia nikdy nenapadla. A že určite ho čoskoro vyskúša, pretože sama má skúšky a dobre pozná obdobie, keď sa jej nechce nič variť (zasmiala sa, že vidno, že je január, aj ona mala na obed iba fliačky s kapustou..).

Takže ak patríte do našej krvnej skupiny, máte málo času a obmedzený rozpočet, inšpirujte sa týmto pokrmom, na ktorý budete potrebovať iba smiešne množstvo surovín.
  • 100 g Danish Blue cheese (alebo akéhokoľvek iného syra s modrou plesňou, ja som tento ukoristila v Tescu v brutálnej akcii, pretože bol pred dátumom spotreby)
  • konzervu cíceru (chcela som sušený, predsa len je to ekonomicky výhodnejšie, ale na moje sklamanie, v obchode, okrem predražených Bio, ho nemali. Viním z toho dotyčnú spolubývajúcu, tá má cícer na obed snáď každý druhý deň, asi ho vykúpila..)
  • trochu oregana a byliniek na chuť
V rajnici roztopíme syr a pridáme do neho cícer, ktorý predtým zlejeme z nálevu a prepláchneme ho vodou. Dôkladne premiešame, aby sa cícer obalil v omáčke, dochutíme bylinkami a podávame. Hotovo. Obed za 5 minút.


Takto to vypadá, keď ešte aj obedujete popri učení..




Dúfam, že mi z toho čoskoro nezačne šibať, o vzorcoch mám dokonca už aj nočné mory.. Hlavne to nepreháňajte a zo mňa si vôbec neberte príklad!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára