Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Batátové placky s cibuľkou

streda 8. apríla 2015

Batátové placky s cibuľkou

Po mäsovom recepte si to zase žiadalo niečo zeleninové. Nesiahla som však po nejakom bežnom druhu, opäť som si po dlhom čase spomenula na batáty. Chutia mi viac ako klasické zemiaky a dnes už nie je taký problém zohnať ich aj v menších obchodoch. Pracovať sa s nimi dá rovnako ako s tými obyčajnými, nuž som sa rozhodla, že z nich spravím placky. Zároveň som tým chcela otestovať, ako sa osvedčí moja nová panvica pri záťažovom teste opekania bez oleja. Chvalabohu, obstála! Takže čo nám treba na placky? Nie je toho príliš veľa, iba:
  • 1 gigantický batát
  • 2 vajcia
  • jarnú cibuľku
  • bylinkovú soľ
Batát ošúpeme, umyjeme a postrúhame. Zmiešame s jedným, respektíve dvomi vajíčkami (záleží podľa veľkosti batátu) a cibuľkou nakrájanou nadrobno (hlavne veľa vňate, dodá to farbu!). Ochutíme bylinkovou soľou a na suchej rozpálenej panvici smažíme z oboch strán, kým placky nie sú zlatisté (respektíve hnedé). Ja som si pripravila ešte paradajkovo cibuľový šalát a hor sa na placky!


Z uvedeného množstva mi ich vyšlo 6, ale sú trošičku hrubšie ako klasické placky, pretože som batát strúhala nahrubo.





Ak patríte medzi milovníkov placiek, ale už vás omrzeli staré známe "kapitáne" (ako sa u nás volajú), pripravte si batátové! Bude to príjemná zmena, za to vám ručím. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára