Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bentó week #14: Citrónové špagety s tuniakom

utorok 23. júna 2015

Bentó week #14: Citrónové špagety s tuniakom

Dnes som po ďalšej 15 a 1/2 hodinovej nočnej, takže mám zablokovaný mozog, preto sa vopred ospravedlňujem za ešte menej duchaplné reči ako inokedy. Vec sa má tak, že v sobotu podvečer sa mi ozval manažér, či by som na druhý deň nemohla nastúpiť na neplánovanú smenu. Ja, dobrá duša, samozrejme som súhlasila, lenže vzápätí som musela riešiť, čo so sebou do roboty. Narýchlo preto uzrel svetlo sveta tento receptík. Od návštevy drahej kamarátky mi ostalo v mrazničke trochu citrónových špagiet a k nim som pridala pár surovín, ktoré som vyhrabala v krabici. Tramtatatááá, ak sa teda ocitnete v podobne nezávideniahodnej situácii, inšpiráciou vám môže byť nasledujúca miska:

Na špagety:
  • 1 porcia špagiet
  • šťava z citróna
  • čerstvá bazalka a petržlenová vňať
  • trochu olivového oleja
Navyše:
  • malá konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  • hrsť zelených olív
  • hrsť mrazeného hrášku (ja som mala už domáci, od starkej! Aký to luxus, ďakujem za ochotných šoférov autobusu, po ktorých mi pricestovala taška a za skvelú maminu, ktorá by mi niekedy zniesla aj modré z neba.. ale niekedy zo sveta zniesla i mňa :D)
Špagety uvaríme klasicky, al dente. Potom ich premiešame s citrónovou šťavou a olejom (aby sa nezlepili) a pridáme čerstvé bylinky posekané najemno. Určite by bol skvelý ešte cesnak, lenže kamarátka mala problémy so žalúdkom a kvôli nej som ho musela vynechať. K hotovým špagetám už len pridáme tuniaka, olivy a hrášok a umiestnime do prenosnej nádoby. 


Ja som si vzala ešte jednoduché banánovo-mandľové smoothie a ako sa môžete presvedčiť na vlastné oči, roztomilý pohár s bodkami rýchlo našiel svoje uplatnenie. Nedeľná brigáda sa konala na úplne inom pracovisku, kde som si nebola istá, či budeme mať k dispozícii chladničku či mikrovlnku, preto podobné jedlo, ktoré sa dá jesť aj studené a zároveň sa nepokazí rozhodne padne vhod. 



Dnes dve a pol hodiny spánku, to veru nie je bohviečo. Obávam sa, aby sa mi to v nasledujúcich dňoch nevypomstilo a nezachrápala som potom v práci. Uvidíme. A vám želám krásny utorok! (Je vôbec utorok, však?)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára