Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kuracie kúsky v syrovej omáčke so sušenými paradajkami a cuketovými rezancami {zoodles}

utorok 1. septembra 2015

Kuracie kúsky v syrovej omáčke so sušenými paradajkami a cuketovými rezancami {zoodles}

Mám pre vás opäť jeden skvelý recept na to, ako využiť rôzne odrezky kuracieho mäsa a vyčarovať z nich chutný pokrm, plný rozličných príchutí, ktoré sa však výborne k sebe hodia. Veď tam, kde sa spojí jednoduchosť kuraciny s delikátnosťou sušených paradajok, textúrou cuketových rezancov a krémovosťou syra, musí byť jednoducho nebíčko v papuli. To slovné spojenie nemám príliš v láske, no v tomto prípade si ho dovoľujem použiť. O niečo vyšší level tomu nasadzuje ešte sladkasté mandľové mlieko, no nič sa nestane ak namiesto neho použijete smotanu, či mlieko obyčajné. Aby som tu o tom iba nebásnila, prejdime radšej rovno k zoznamu surovín.

Na dve porcie si zaobstaráme:
  • 400 g kuracieho mäsa (vykostených stehien či pŕs, rôzne odrezky z nich)
  • 6-7 sušených paradajok v oleji + olej z nich
  • 1 veľkú paradajku
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 šálku mandľového mlieka
  • 60 g eidamu (labužníci vymenia za parmezán)
  • niekoľko čerstvých lístkov bazalky
  • bylinkovú soľ podľa chuti
  • (štipku paprikových vločiek - to som celá ja, chcela som dať, zabudla som..)
  • 1 veľkú cuketu (mladá je lepšia, má menej semien)
V panvici zohrejeme olej zo sušených paradajok a pridáme do nej kuracie mäso nakrájané na kúsky s veľkosťou sústa. Sprudka ich restujeme a opekáme do zlatista, ochutíme bylinkovou soľou. Pridáme paradajku a sušené paradajky pokrájané nadrobno a nastrúhané strúčiky cesnaku. Dobre premiešame a varíme, kým paradajka nepustí šťavu. Potom podlejeme mliekom a necháme variť, kým sa omáčka trochu nezredukuje. Následne pridáme nastrúhaný eidam a necháme ho roztopiť. 


Medzitým si pripravíme cuketové rezance: cuketu pozdĺžne nastrúhame na hrubom strúhadle. Posekáme bazalku a spolu s paprikovými vločkami pridáme k mäsu. Na záver už iba vmiešame cuketové rezance a necháme ich prehriať, viac-menej dovtedy, kým sa trochu neodparí voda, ktorú pustí. Servírujeme!



Moja cuketa bola príliš dužinatá a mala príliš veľa semien, preto výsledné rezance neboli úplne podľa môjho gusta: pevné a chrumkavé. Navyše s použitím špiralizéra by boli určite dokonalejšie, no odpúšťam im to, hlavne, že bruško sa radovalo.




Vzhľadom zase katastrofa, chuťovo však delikatesa! Neklamem, skúste!
Oh, a druhá porcia, ako inak, smerovala rovno do krabičky do práce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára