Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Omeleta s karamelizovanou cibuľou a olivami

nedeľa 22. novembra 2015

Omeleta s karamelizovanou cibuľou a olivami

V poslednom týždni varenie i blog nejako flákam a keď sa už k niečomu dopracujem, nedopadne to úplne podľa mojich predstáv. I dnes, robím sto vecí naraz a teda ani jednu poriadne. A tak sa musím priznať, že sa mi pritrafilo trochu si spáliť obed. Nie nejak tragicky, nielenže sa to stále dalo jesť, bolo to aj dostatočne chutné, avšak nie je to práve reprezentatívne, fotky sú des a hrôza. I tak som sa ale rozhodla, že vám ich ukážem. Jednak preto, aby ste si mohli pripraviť túto chutnú omeletu, pretože recept ako taký je dobrý a po druhé preto, aby som len a len potvrdila to, čo stále vyhlasujem: som tvor omylný a tak to vždy bude.

Budeme potrebovať:
  • maslo
  • 2 veľké cibule (jednu červenú, jednu žltú)
  • bylinkovú soľ
  • 2 vajcia
  • 2 PL mlieka
  • 50 g eidamu
  • hrsť zelených olív
Cibule očistíme a nakrájame na tenké pol mesiace. Na masle ju pomaly opekáme, kým nepustí šťavu, úplne nezmäkne a nezačne karamelizovať, nezabúdame ju často miešať a ochutiť bylinkovou soľou. V miske rozšľaháme vajcia s mliekom a trochou bylinkovej soli a na troche masla pripravíme omeletu. Cibuľovú zmes na ňu rozložíme ešte na panvici, pridáme olivy a nastrúhaný syr a preložíme ju napoly. Dopekáme, kým sa syr nerozpustí a potom podávame.



Prosím, nedeste sa, naozaj bol len trochu chytený ten spodok, na fotke to vypadá miliónkrát horšie ako v skutočnosti, to len môj prístroj má tendenciu nehorázne preháňať. 


Na záver vás už len vyzývam, aby ste si karamelizovanú cibuľu a túto omeletu pripravili. Nepotrebujete veľa surovín, zároveň to poriadne zasýti a čas, ktorý musíte obetovať cibuli, aby bola naozaj správne mäkká a lepkavá sa oplatí. Vážne!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára