Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Losos v kokosovom mlieku a tuřínové hranolky

sobota 23. januára 2016

Losos v kokosovom mlieku a tuřínové hranolky

Ahojte, milí moji, dúfam, že ste ešte kompletne nezapadli snehom a dostali ste sa k počítaču. Sneží síce aj teraz, to ale nie je dôvod, pre ktorý o mne nebolo chvíľu počuť. Predpokladáte správne, zase to má na svedomí práca. Ak aj na vašich pleciach je toho akurát dosť, či už kvôli zamestnaniu alebo škole (áno, vrcholí skúškové, dobre sa pamätám na toto kruté obdobie, minulý rok o takomto čase mi šibalo z učenia na štátnice a som rada, že už na to môžem iba v zlom spomínať), telu treba dodať živiny a palivo, aby správne fungovalo. V tomto jedle sa toho zišlo neúrekom, tak si to poďme vymenovať: omega-3 mastné kyseliny, zdravé tuky v rybe a kokosovom mlieku, nejaké tie vitamíny A, B, K, vápnik, železo, draslík v tuříne - bielej repe/kvake; no čo si budeme hovoriť, samé dobroty!

Potrebujeme:
  • 2 steaky lososa
  • trochu kokosového oleja
  • 1 konzervu (400 g) kokosového mlieka
  • sušené oregano
  • trochu citrónovej šťavy
  • bylinkovú soľ podľa chuti
  • 1/2 obrovskej buľvy bielej repy
Lososa umyjeme a v miske pokropíme citrónovou šťavou, posypeme soľou a oreganom. Na grilovacej panvici ohrejeme trochu kokosového tuku a lososa sprudka opečieme. Potom ho preložíme do rajnice a zalejeme celou plechovkou kokosového mlieka. Môžeme dochutiť soľou či citrónom a varíme, kým sa mlieko trochu nezredukuje na omáčku. 


Medzitým pripravíme hranolky: repu očistíme, nakrájame na hranolčeky a vložíme do panvice s výpekom z ryby. Podľa potreby ešte dodáme olej, posypeme oreganom a grilujeme, kým repa nie je na povrchu chrumkavá, ale v strede mäkká (preto je dobré na chvíľu do panvice doliať trocha vody a podusiť, kým sa neodparí). Následne servírujeme, ale ako sa dalo čakať, moje porcie okamžite smerovali do misiek. 




Spojenie jemného lososového mäsa so sladkým kokosovým mliekom --> trefa do čierneho! Lahodné jedlo, ktorým nepohrdnú ani vyberanejšie jazýčky, naviac doplnené hranolkami z repy, ktoré vzhľadom oklamú odporcov zeleniny mysliac si, že sú klasické a pritom stokrát chutnejšie. 
Snáď ani nemusím zdôrazňovať, že by ste sa o tom mali presvedčiť na vlastnej koži. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára