Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Zapečené dijónske bravčové rezne pod šampiňónovo-syrovou prikrývkou

nedeľa 3. januára 2016

Zapečené dijónske bravčové rezne pod šampiňónovo-syrovou prikrývkou

Zase tu straším. Ako je to možné, pýtate sa? Jedným slovom:nedeľa. Dnes som v kuchyni čarovala nie dva, ako je u mňa už dobrým zvykom, ale tri rôzne druhy obedov! Okrem milovaného baklažánu v podobe minipizze (podľa osvedčeného receptu >>tu<<) aj tieto lahodné bravčové rezne s čerstvými šampiňónmi! (O tom treťom recepte niekedy nabudúce, dúfam, že v priebehu týždňa, takže si naň počkajte).

Zistila som, že sa nechám celkom ľahko ovplyvniť. To bolo tak. V obchode predo mnou blokoval uličku vozíkom jeden postarší pán a predlhú dobu vyberal medzi klobúčikmi šampiňónov podľa neho tie najlepšie vyzerajúce. Namiesto toho, aby som nad ním kompletne stratila trpezlivosť, som v duchu premýšľala, ako by som s nimi naložila ja. A potom prišiel záblesk inšpirácie a už sme regál s hubami okupovali dvaja. Výsledok môjho snaženia viďte nižšie:
  • 250 g bravčového stehna
  • 2 malé cibule
  • 1 kopcovitú PL kokosového oleja
  • bylinkovú soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 ČL grilovacieho korenia
  • 1-2 PL dijónskej horčice
  • 3 obrovské čerstvé šampiňóny
  • 80-100 g Goudy
Stehno umyjeme a nakrájame na niekoľko hrubších plátkov. Jemne ich vyklepeme a z jednej strany osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením. Pekáč vytrieme kokosovým tukom a rozložíme naň cibuľu nakrájanú na tenšie polmesiace. Na cibuľu uložíme rezne ochutenou stranou nadol. Vrchnú potrieme horčicou. Šampiňóny očistíme (zbavíme ich vrchnej "šupky") a nakrájame na plátky. Tie rozložíme na horčicu a ešte trochu osolíme. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť najprv takých 20 minút. Aby sa mäso nepripaľovalo a nevysušilo, môžeme podliať troškou vody a zakryjeme ho alobalom. Dopekáme do mäkka. 


Na posledných 10 minút povrch posypeme strúhaným syrom Gouda a necháme ho roztopiť. Ideálne okamžite podávame, v tvrdej realite naporcujeme do misiek a tešíme sa na druhý deň, kedy si spríjemníme obednú pauzu (respektíve "pauzu" pretože jedenie za počítačom za prestávku brať nemožno..). 






Ako vy trávite nedeľu? Vychutnávate si zaslúžený oddych, alebo patríte medzi notorických plánovačov a po mojom vzore si pripravujete veci snáď týždeň dopredu?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára