Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pečená červená repa s ricottou, gaštanmi a balzamikovou redukciou

utorok 2. februára 2016

Pečená červená repa s ricottou, gaštanmi a balzamikovou redukciou

Dnes budem opäť stručná a skúpa na slovo, pretože po večeroch mi už neostáva energia na vymýšľanie siahodlhých traktátov. Jediné čo k tomuto receptu potrebujete vedieť, je to, že predstavuje dokonalú rovnováhu medzi jednotlivými jeho zložkami: sladká cvikľa má svoj protipól v balzamikovom octe, ktorý je však doplnený kvapkou medu, čo nám vyhovuje, aby sme príliš neodbočili od témy. Toto všetko je zmiernené ricottou, nevyznačujúcou sa všeobecne výraznou chuťou, takže predstavuje dobrý základ na to, aby lahodne zapadla do celej zmesi. No a gaštany? Tie tomu dodávajú luxusnú bodku na záver.

Na jednu (fakt mega veľkú) porciu potrebujeme:
  • 3 červené repy
  • 1 hrnček octu balzamiko
  • 1 ČL medu
  • 100-150 g ricotty
  • trochu bylinkovej soli
  • hrsť gaštanov (pečených, varených, ja som našla v Kauflande sáčok balených)
Červené repy každú zvlášť zabalíme do alobalu a dáme do rúry piecť pri 200° asi na 45 minút (i viac, záleží od veľkosti), kým po prepichnutí vidličkou nie sú mäkké. 

Medzitým pripravíme balzamikovú redukciu: do rajnice nalejeme ocot, pridáme lyžičku medu a na veľkom ohni varíme do zhustnutia. Opatrne, omáčku treba neustále miešať, aby sa nepripiekla. 

Upečenú repu ošúpeme, nakrájame na krúžky a uložíme na tanier. Na každý plátok nanesieme kopček ricotty, posypeme trochou soli, pokvapkáme redukciou z balzamika a doplníme pokrájanými kúskami gaštanov. Ohurujeme hostí, či len svoj vlastný žalúdok!





Z víkendu mám v zásobe ešte jeden recept, bohužiaľ, dopredu si netrúfam povedať, kedy si na ňom budete môcť popásť zrak (alebo možno aj nie, ale budem dúfať). V každom prípade, vynasnažím sa nenapínať vás príliš dlho. Vy si zatiaľ pripravte túto pečenú cvikľu. A neopovážte sa vynechať redukciu!

1 komentár:

  1. ahoj :) prosím mohla by si mi pomôcť? hľadám tu na tvojom blogu taký recept z cvikly, urobila si z nej akési sandwiche pamatas? teda ak si nemýlim tento recept s iným blogom :) mohla by si mi poslať link na katkajurciakova@gmail.com?

    OdpovedaťOdstrániť