Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Buddha Bowl: Šalát z kari karfiolu, avokáda a ďalších fajných vecí

štvrtok 3. marca 2016

Buddha Bowl: Šalát z kari karfiolu, avokáda a ďalších fajných vecí

Ja viem, ja viem, neprispievam vôbec tak často, ako by ste si zaslúžili. Ocitla som sa práve v slučke zaužívaných receptov, ktoré obsahujú moje obľúbené potraviny, naviac sú extrémne rýchlo hotové a netreba nad nimi vôbec premýšľať. Aby to však nebolo stále o tom istom, občas sa snažím prestriedať aspoň koreniny. A tak dnes padla voľba na mleté kari. Pečenej zelenine dodá správnu ostrosť, no tú v zápätí vyváži jemné avokádo. Prevenciou proti fádnosti a nude sú rozhodne olivy a kúsok sušených paradajok. Nech to máme krásne farebné!
  • 4 obrovské ružičky karfiolu
  • zo 2 hrste ružičkového kelu
  • 1 dokonale zrelé avokádo
  • hrsť čiernych olív
  • 2-3 sušené paradajky
  • pár plátkov masla
  • trochu citrónovej šťavy
  • 1-2 ČL kari korenia (alebo podľa vlastného uváženia)
  • asi 1 PL worchestrovej omáčky
  • bylinkovú soľ podľa chuti
Ružičkový kel odstopkujeme, prekrojíme na polovice a spolu s rozobratým karfiolom rozprestrieme na plech s papierom na pečenie. Zeleninu obložíme plátmi masla, ochutíme mletým kari, worchestrom a soľou a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút. Avokádo ošúpeme, nakrájame na malé kocky a v miske pokropíme citrónovou šťavou. Pridáme upečenú zeleninu a na záver doložíme prekrojené olivy a sušené paradajky. 




Ešte prežiť zajtrajšok a prvý marcový týždeň máme úspešne za sebou. Začala sa meteorologická jar (na tú astronomickú a i ozajstnú si budeme musieť zrejme dlho počkať), konečne to bude aj v prírode hrať farbami, tak prečo by sme v podobnom duchu nenaplnili aj naše misky?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára