Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bravčové stejky s mrkvovým dresingom

streda 6. apríla 2016

Bravčové stejky s mrkvovým dresingom

Stejky v tomto recepte nie sú prvoradé, volila som čo najjednoduchšiu chuť a rýchlu prípravu, hlavnou hviezdou programu je práve mrkvový dresing. A je skvelý! Sladko-kyslý, ozvláštnený čerstvou pažítkou, dokonale sa hodí ako výrazná bodka k obedu, ktorý inklinuje už k teplejším mesiacom v roku. Viem si ho pokojne predstaviť pri nejakej letnej opekačke. Ak ale nechcete čakať tak dlho, pripravte si ho hneď teraz!
  • rezne z bravčového mäsa na dve porcie
  • trochu oleja
  • údenú papriku, bylinkovú soľ a mleté čierne korenie podľa potreby
  • dresing:
    • 2 väčšie mrkvy
    • hrsť čerstvej pažítky
    • 1/4 šálky kvalitného olivového oleja
    • 1/4 šálky jablčného octu
    • 1 PL worchestrovej omáčky
    • vodu podľa potreby
Rezne ochutíme soľou, paprikou a korením a na rozhorúčenej grilovacej panvici a troche oleja z oboch strán sprudka grilujeme. Priklopíme pokrievkou a necháme odpočívať. 

Na dresing nastrúhame mrkvu na jemno, pridáme ju do smoothie makera alebo vysokej nádoby, pridáme pažítku, olej, ocot, worchester a zmixujeme na hladko. Ak to ide stuha, prilejeme trochu vody. Hotovo, stejky servírujeme preliate dresingom a podávať môžeme prílohu podľa ľubovôle (takže v lete by som si k tomu dala grilovanú zeleninu). 





Viem, že je sotva začiatok apríla, ale nemôžem si pomôcť, slnečné lúče a počasie týchto pár dní mi spôsobuje takú radosť, že nepremýšľam o ničom inom, len o tričkách na ramienka, voľných sukniach, zelenej tráve a rozkvitnutých lúkách. Och, už aby to bolo!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára