Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cuketové rolky plnené pestom z medvedieho cesnaku

pondelok 20. júna 2016

Cuketové rolky plnené pestom z medvedieho cesnaku

Dnes budem skúpa na slovo, dokonca viac ako inokedy. Ozývam sa vlastne iba preto, že sa mi nejako podozrivo zaplnila zložka so zatiaľ nepublikovanými receptami a povedala som si, že by bola škoda nedať vám tip na efektne vyzerajúce a chutné predjedlo. Alebo ak si k tomu vezmete štvrť kila tvarohu, tak pokojne aj ako jedlo hlavné. V ideálnom svete by som ho podávala teplé, čerstvo vytiahnuté z panvice, naplnené nielen pestom, ale aj tvarohom samotným, v krutej realite som však mala roládky na obed druhý deň do práce. Preto bolo potrebné ich ohrievať; upustila som tak od tvarohového vnútra (lebo horúci tvaroh, eeeeh, to ja nerada) a dala si ho popri tom ako dip/prílohu. A bonus? Grilované cibuľkové krúžky!
  • 1 veľkú cuketu
  • ochutený olivový olej
  • zmes talianskeho korenia
  • domáce pesto z medvedieho cesnaku - množstvo podľa potreby
  • 1 veľkú cibuľu
  • 250 g jemného tvarohu
Cuketu nakrájame pozdĺžne na plátky, ochutíme ich talianskou koreninovou zmesou a necháme chvíľu odstáť, aby pustili tekutinu. Tú zotrieme, opäť posyeme trochou korenia, pokropíme olejom a na grilovacej panvici z oboch strán grilujeme, kým sa nevytvorí charakteristická vzorka. Cuketa takto dostatočne zmäkne a bude sa ľahko tvarovať. Pláty rozložíme na dosku, na jeden koniec umiestnime kopček pesta a kopček tvarohu a zvinieme do rolády. Spoje zaistíme špáradlom a podávame ako predjedlo, napríklad aj so zvyškom tvarohu na namáčanie a kolieskami cibule, ktoré sme rovnako ugrilovali a potreli trochou pesta.





No dobre, v mojom podaní to opäť vypadá katastrofálne, ale skúste si predstaviť tieto milé slimáky na nejakej párty uprostred prestretého stola na draho pôsobiacom podnose. Rozhodne budú vkusným doplnkom a vábiť tak všetkých hladných účastníkov. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára