Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Handmade: Hrnčekové čokoládové Brownies do mikrovlnky/ Microwave Chocolate Brownie in a mug

streda 14. septembra 2016

Handmade: Hrnčekové čokoládové Brownies do mikrovlnky/ Microwave Chocolate Brownie in a mug

Myslela som si, že sa mi podarí dodržať úspešnú šnúru pravidelného prispievania príspevkov, avšak, posledné dni boli tak nabité a naplnené aktivitami, že na blog skutočne nebol priestor. Nie, tentokrát sa nebudem vyhovárať na prácu - svojou návštevou ma opäť poctila mamina. Uznajte, že takej dôležitej osobe je nutné venovať všetok dostupný čas a veru sme mali čo robiť, aby sme stíhali bohatý repertoár predsavzatí. Počasie ako stvorené na kúpanie, prechádzky, prehliadky a čo ja viem čo ešte.

Ale na to tu nie je priestor. Dnešný príspevok je založený na inej členke mojej rodiny. Už bude takmer mesiac odvtedy, čo moja Hell oslavovala meniny, preto je najvyšší čas pustiť do sveta darček, ktorý som jej pripravila. Možno si matne spomínate na recept, respektíve postup výroby jedlého darčeka v duchu Urob si sám. Už bývalú spolubývajúcu som vtedy prekvapila >>čokoládovými brownies v pohári<<, na čo drahá sestra reagovala komentárom, že by som aj pre ňu mohla spáchať niečo podobné. Nakoľko som nevedela, že sa v kuchyni začína realizovať trochu aktívnejšie ako doposiaľ, snažila som sa vyhútať príjemnejšiu variantu pečenia. Áno, použiť mikrovlnku! Určite nemusím nikoho presviedčať, že to ide, výsledok je nemenej chutný, ako produkt zídený z pece a prácnosť je eliminovaná na minimum. Zašpiníte jeden hrnček, ktorý zároveň slúži na servírovanie a môžete si na dobrote pochutnať samostatne, len a len vy (či obdarovaný) - na držgroša! No nie je to dokonalé?


Vy budete potrebovať:
  • 0,3 l pohár
  • 3 PL múky
  • 3 PL holandského kakaa 
  • 3 PL cukru
  • 60 g 76 % horkej čokolády (s kúskami karamelu)
  • kartičky s popisom 
Obdarovaný pridá:
  • 3 PL oleja
  • 3 PL mlieka alebo vody
  • voliteľne napríklad aj: hrsť orechov, vanilkový extrakt
Čo urobíme my? Do pohára nasypeme lyžicu múky, na to tretinu kakaa, potom lyžicu cukru a tretinu nasekanej čokolády. Nasleduje druhá tretina múky, kakaa, cukru a čokolády a identická posledná vrstva. Na pohár potom môžeme nalepiť inštrukcie, alebo ich napísať na tvrdý papier a pridať do balíčka. 

Obdarovaný musí: Obsah pohára nasypať do nádoby vhodnej do mikrovlnej rúry. Pridá tekuté ingrediencie: olej a mlieko (či vodu), prípadne orechy a vanilkový extrakt. Premieša, ale je dobré zachovať v ceste určitú textúru. Nádobu vloží do mikrovlnky a ohrieva 45-60 sekúnd pri výkone 1200 W (najvyšší stupeň). Brownie treba pozorne sledovať, je zvedavé a rado z hrnčeka kypí von. Potom ho treba nechať asi 5 minút postáť (nebojte sa, neutečie), aby vychladlo. V strede by malo byť cesto ešte vlhké, takmer nedopečené. 





Milá Hell, dúfam, že sa už čoskoro podujmeš na prípravu tohto brownie a pošleš mi nejaké foto, aby som mohla výsledok zdokumetovať na blogu, ukázať čitateľom, akú mám šikovnú sestru. 
A pre Vás ostatných nech je to inšpiráciou siahnuť po hrnčeku, zapnúť mikrovlnku a vyrábať darčeky pre iných. Veď také veci potešia najviac - sú darované s láskou, ktorú do nich vkladáme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára